Skip to content Skip to footer

O nama

ODM Collections BiH

ODM Collections d.o.o. je kompanija visoko specijalizovana za profesionalno upravljanje potraživanjima i otkup potraživanja. Uspješno posluje od 2013. godine i pozicionirana je kao najbrže rastuća kompanija na tržištu upravljanja potraživanjima. Za 10 godina uspješnog rada uspjeli smo da obradimo više od 2,34 miliona predmeta ukupne vrijednosti od 2,28 milijardi evra, kao i da izvršimo naplatu u vrijednosti od preko 140 miliona eura. Uspješno širimo naše poslovanje i van granica Bosne I Hercegovine, na tržište cijelog zapadnog Balkana, a na osnovu sveukupnog tržišnog potencijala, uzimajući u obzir specifičnosti lokalnog tržišta, potrebe klijenata i pravnu regulativu.

Kompanija je stekla povjerenje brojnih renomiranih klijenata iz različitih oblasti i grana industrije. Portfelj kojim upravlja obuhvata preko 200 hiljada predmeta, ukupne vrijednosti potraživanja više od 125 miliona eura.

ODM Collections neprestano unapređuje procese i ulaže u najbolje ljude i tehnologije s ciljem pružanja usluga najvišeg kvaliteta. Stručni tim zaposlenih posjeduje znanje i dugogodišnje iskustvo u oblasti poslovnog prava, prodaje, finansija, poreskih pitanja, NPL, upravljanja novčanim i nenovčanim sredstvima, zaštite podataka o ličnosti i osigurava profesionalan i dosljedan rad na predmetima. Detaljnom analizom portfelja, za svakog klijenta se kreiraju prilagođena poslovna rješenja. Istovremeno se razmatraju procedure interne naplate u okviru kompanije klijenta, na osnovu kojih se daju preporuke za njihovo unapređenje.

Zahvaljujući saradnji s partnerskom renomiranom advokatskom kancelarijom Vuković i Partneri i javnim izvršiteljima širom Bosne i Hercevgovine, ODM Collections je uveo jedinstven koncept objedinjenog praćenja i koordinacije cjelokupnog procesa naplate iz jednog centra, rukovodeći se principom „Turn key Servicer‟ (sve na jednom mjestu). 

Sinhronizovano trojno angažovanje call-centra, advokata i izvršitelja rezultira maksimalnom efikasnošću u svim fazama naplate potraživanja.


Sveobuhvatnu podršku poslovanju pruža dinamičan softver, interno razvijen u okviru kompanije (tailor made), jedini u ovom dijelu Evrope, koji omogućava implementaciju usluga i poslovnih procesa, praćenje predmeta kroz sve faze naplate u realnom vremenu, odlične statističke performanse, kao i detaljan uvid klijenata u sve aktivnosti kroz redovno izvještavanje.


Fleksibilnost kompanije se ogleda u kontinuiranom unapređivanju operativnog poslovanja, prilagođavanju postojećih poslovnih rješenja i efikasnom uvođenju novih usluga, što omogućava brz odgovor na individualne potrebe klijenata i promjene na dinamičnom tržištu upravljanja potraživanjima.

USLUGE

Naplata Potraživanja

Otkup Potraživanja

Konsalting

ODMC Brošura

REGIONALNA TRŽIŠTA​

Od samog nastanka kompanije, februara 2013. godine, ODM Collections se razvija, mijenja svoju organizaciju, modernizuje opremu, primjenjuje savremene tehnologije i unapređuje sistem rada u skladu sa zahtjevima tržišta i najnovijim trendovima collection industrije u svijetu.
Širimo naše poslovanje van granica Bosne I Hercegovine na osnovu sveukupnog tržišnog potencijala, uzimajući u obzir specifičnosti lokalnog tržišta, potrebe klijenata i pravnu regulativu.

ODM Collections je jedina kompanija koja sa svim svojim uslugama, prema principu „sve na jednom mjestu“, posluje u šest jurisdikcija na zapadnom Balkanu – Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu. Prepoznavši potrebe i osobenosti regiona zapadnog Balkana, a zahvaljujući visokom stepenu efikasnosti u našem radu, pozicionirali smo se kao lideri na tržištu profesionalnog upravljanja potraživanjima. U planu nam je da tokom 2023. godine svoje poslovanje proširimo i na tržište Hrvatske, Slovenije, a nakon toga i na tržište Rumunije i Bugarske te tako postanemo lideri u regionu jugoistočne Evrope.

ZAŠTO SARADNJA SA ODM COLLECTIONS

 1. Profesionalno upravljanje potraživanjima i podrška u svim fazama naplate
 2. Maksimalna efikasnost u naplati koja se postiže sinhronizovanim trojnim pristupom: call-centar – advokati – izvršitelji
 3. Objedinjeno praćenje i koordinacija procesa naplate iz jednog centra
 4. Vaši klijenti su i naši klijenti – profesionalan odnos prema dužnicima, bez reputacijskih rizika
 5. Fleksibilnost – napredna IT rješenja
 6. Compliance – na osnovu dugogodišnjeg iskustva u oblasti poslovnog prava, prodaje, finansija, poreskih pitanja, zaštite podataka o ličnosti, osigurava visoko profesionalan i dosljedan rad na vašim predmetima
 7. Kvalitetna i detaljna analitika uspješnosti naplate potvrđena od klijenata
 8. Razvijen sistem izvještavanja prilagođen potrebama klijenata u realnom vremenu
 9. Bez inicijalnih troškova, primjenom principa „success fee model‟
 10. Poslovanje na regionalnom tržištu, prisustvo u svih šest jurisdikcija na zapadnom Balkanu
 11. Pouzdan partner s dobrom reputacijom

NAŠI KLIJENTI

Uspostavljamo profesionalan, ali istovremeno i prisan odnos s klijentima i u ophođenju primjenjujemo fleksibilnost, pragmatičnost, analitičnost, posvećenost i povjerenje, uz stručno i praktično znanje prilikom sagledavanja potreba klijenata s finansijskog, pravnog, PR i društveno odgovornog stanovišta.

Trudimo se na ovaj način izaći iz okvira ustaljenog odnosa prodavač-kupac, koji se isključivo odnosi na finansijski dio saradnje, pritom zanemarujući sve ostale aspekte koji su također bitni za uspješno poslovanje i jedne i druge strane.

Pri izboru klijenata vodimo se strogo profesionalnim i etičkim motivima – ne postoji granica u pogledu veličine kompanije ili industrijskog sektora.

Lista naših klijenata uključuje renomirane poslovne banke, osiguravajuća društva, investicione fondove, kompanije iz oblasti telekomunikacija, kao i kompanije iz raznih drugih oblasti i industrija.

Miliona eura
808080

Ukupna naplata

Iskustvo
8080

Godina

INTEGRISANO IT REŠENJE ZA PODRŠKU POSLOVANJU I POVEĆANU EFIKASNOST NAPLATE – JEDINO U REGIONU

Naš tim profesionalaca je dizajnirao integrisano IT rješenje (tailor made) koje pruža operativne informacije u realnom vremenu i punu podršku svim poslovnim procesima kompanije ODM Collections. Ovo rješenje, jedinstveno u regionu zapadnog Balkana, zasnovano je na najsavremenijim tehnologijama i ispunjava sve važeće međunarodne i domaće standarde. Stalnim nadograđivanjem softvera, efikasno implementiramo promjene u poslovanju i pratimo tehnološke inovacije, čime uspješno gradimo konkurentsku prednost.

 

Prednosti za klijente:

 • Softver ekskluzivno razvijen za sveobuhvatnu IT podršku procesa naplate, kako vansudske tako i sudske i svih pratećih procesa i procedura
 • Detaljan analitički uvid u sve faze naplate, uključujući analitiku trajanja postupaka, uspješnost u naplati, javno dostupne podatke o dužnicima, nastale prihode i troškove, po fazama ili ukupno
 • Individualna softverska rješenja prilagođena potrebama klijenata
 • Generisanje detaljnih personalizovanih izvještaja i uvid u tok naplate u svakom momentu
 • Sigurna razmjena podataka
 • Masovni unos i obrada velikog broja podataka, što omogućava efikasnu evaluaciju portfelja potraživanja
 • Visoki sigurnosni standardi hardvera i softvera
 • Konstantna optimizacija i nadogradnja hardvera i softvera kako bi se osigurao što viši nivo usluga
 • Nova softverska rješenja u skladu s potrebama klijenata, pravnom regulativom i sigurnosnim standardima

IZVJEŠTAVANJE

Aktivna komunikacija s klijentima i brza razmjena informacija ključni su elementi uspješne poslovne saradnje. Efikasan i ažuran sveobuhvatni sistem redovnog izvještavanja, koji uključuje izvještavanje o iznosu potraživanja i rezultatima naplate, predstavlja značajnu vrijednost za kompaniju i klijente.

Za potrebe efikasnog izvještavanja razvili smo IT alate koji omogućavaju individualno izvještavanje klijenata na operativnom nivou i na nivou menadžmenta u realnom vremenu.

Za bolji svijet bez dugova!

Lideri u regionu

ODMC posluje u 6 jurisdikcija na zapadnom Balkanu - Srbiji.

Created by Offmars ©